Wat is noodverlichting?

 

Vluchtrouteverlichting, anti-paniekverlichting en verlichting van werkplekken met verhoogd risico vallen onder de term noodverlichting volgens de NEN-EN 1838 normen. Op deze pagina lichten wij deze begrippen kort toe.

 

 • Vluchtrouteverlichting
  De vluchtrouteverlichting moet zeker stellen, dat de vluchtmogelijkheden goed worden herkend en op een veilige manier kunnen worden gebruikt. Vluchtrouteverlichting bestaat uit de vluchtwegverlichting (verlichting van de route zelf) en vluchtwegaanduiding. Vluchtwegaanduiding bestaat uit beeldtekens, de pictogrammen. Deze wordt in detail beschreven in de NEN 6088.
   
 • Anti-paniekverlichting
  Deze verlichting dient paniek te voorkomen en personen in staat te stellen een plaats te bereiken waar de vluchtroute kan worden herkend.
   
 • Verlichting van werkplekken met verhoogd risico
  Deze dient ervoor te zorgen dat personen die door het wegvallen van de verlichting en daardoor in een gevaarlijke situatie terecht zijn gekomen, voldoende licht hebben om veilig te kunnen vluchten.

 

SnoWi Elektrotechniek installeert diverse soorten noodverliching.

 

Voor meer informatie en advies over het aanleggen van noodverlichtingen bel 0900-29 28 520 (lokaal tarief) of u kunt ons mailen.

SnoWi Klantenservice

Tel: 0900 29 28 520

24 uurs Elektro Hulp Dienst Noord-Brabant

Elektrotechniek Eindhoven 255/185

Keuren en inspectie

Sinds 1975 is het verplicht om een aardlekschakelaar in uw installatie te hebben. Een aardlekschakelaar vormt een extra bescherming voor uw apparatuur. Conform de elektriciteitnormen NEN1010 mogen... Lees meer...

Technisch installatiebedrijf

SnoWi Group is een toonaangevend installatiebedrijf op het gebied van elektrotechnische installaties, databekabeling en ICT... Lees meer...